Boloş, întrebat dacă primarii vor primi pensiile speciale: trebuie să împărţim cheltuielile

Cheltuielile trebuie împărţite în cele necesare, care asigură funcţionalitatea normală a instituţiilor statului, şi în cele pe care le mai putem amâna sau chiar renunţa la ele, spune ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, întrebat dacă primarii vor primi pensii speciale din ianuarie 2024.

921 afișări
Imaginea articolului Boloş, întrebat dacă primarii vor primi pensiile speciale: trebuie să împărţim cheltuielile

Boloş, întrebat dacă primarii vor primi pensiile speciale: trebuie să împărţim cheltuielile

În condiţiile în care opoziţia îi cere premierului să taie banii pentru pensiile speciale ale primarilor, care ar urma să se dea din ianuarie 2024, Boloş a spus că cel de-al 3-lea pachet de măsuri care vizează reducerea cheltuielilor bugetare adoptat de Executiv nu trebuie să fie neapărat ultimul.

Măsurile pentru bugetul pentru anul 2024 urmează ă fie discutate în coaliţie şi pensiile speciale ale edililor va reprezenta un subiect de discuţie.

„Până atunci îmi rezerv dreptul de a vă ţine la curent la momentul la care se va adopta decizia. Vă daţi seama, având în vedere situaţia în care trebuie să ne ajustăm deficitul bugetar, că spaţiul bugetar pe care îl avem la dispoziţie nu este unul foarte generos”, a afirmat ministrul.

Întrebat dacă există posibilitatea ca primarii să nu primească acei bani, Boloş a răspuns: „eu spun că există posibilitatea să fie discutat în coaliţia de guvernare şi să fie luată o decizie pe această temă şi nu numai acest tip de măsură se va discuta, ci tot pachetul de măsuri care va fundamenta legea bugetului de stat pentru anul 2024. Să nu se înţeleagă că nu avem bani pentru plata cheltuielilor de funcţionare ale statului sau cheltuielor de personal, exclusă acest lucru, avem aceşti bani. Depinde câte cheltuieli facem şi trebuie să le împărţim în cheltuieli care sunt necesare şi asigură funcţionalitatea normală a instituţiilor statului şi cheltuieli pe care le mai putem amâna sau chiar la unele putem renunţa”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici