British American Tobacco anunţă reduceri MASIVE de locuri de muncă. Producătorul de tutun se îndepărtează de ţigările tradiţionale

Compania de produse din tutun British American Tobacco (BAT) a anunţat că plănuieşte să reducă 2.300 de locuri de muncă pe măsură ce se îndepărtează de ţigările tradiţionale, informează BBC.

3582 afișări
Imaginea articolului British American Tobacco anunţă reduceri MASIVE de locuri de muncă. Producătorul de tutun se îndepărtează de ţigările tradiţionale

Producătorul de tutun British American Tobacco va reduce 2.300 de posturi

BAT a explicat că urmăreşte să creeze o companie „mai eficientă, mai agilă şi mai compactă”, întrucât s-a concentrat asupra ţigărilor electronice şi a altor noi categorii de produse.

Firma a spus că departamentele manageriale vor fi reduse şi simplificate în conformitate cu un plan care va fi finalizat până în ianuarie anul viitor.

Purtătorul de cuvânt al BAT a refuzat să ofere detalii despre cei care vor părăsi compania.

Firma are sediul central la Londra şi are 55.000 de angajaţi în toată lumea, cu 55 de fabrici în 48 de ţări.

„Concentrându-se pe simplificarea şi eliminarea unor stucturi de management, este de aşteptat ca peste 20% din funcţiile superioare din organizaţie să fie afectate”, a spus purtătorul de cuvânt.

Noul director executiv Jack Bowles, care ocupă acest rol de cinci luni, a declarat că doreşte să simplifice modul de lucru şi procesele companiei.

BAT este prezentă şi în România, unde are în jur de 800 de angajaţi şi realizaează o cifră de afaceri de 9,5 miliarde lei (2018).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici