- Home
- Economic
- (15.10.2024, 09:54)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Brutarii şi patiserii se pregătesc pentru un Crăciun costisitor, după ce preţul untului a atins un nivel record în Europa
Preţurile untului au explodat în ultimele luni, ajungând la niveluri record în întreaga Europă, ceea ce reprezintă o veste proastă pentru brutari şi patiseri, care se pregătesc pentru sărbătorile de Crăciun şi se confruntă deja cu costuri ridicate pentru ciocolată şi zahăr, scrie Reuters.
Urmărește
246 afișări
Cererea puternică de unt, stocurile limitate şi preferinţa procesatorilor de produse lactate de a utiliza mai mult lapte pentru cele mai profitabile produse, cum ar fi brânza, au determinat creşterea preţurilor, spun analiştii.
Untul european se tranzacţiona pe pieţele mondiale la un preţ record de 8.706 dolari pe tonă la 29 septembrie, în creştere cu 83% faţă de anul precedent, conform ultimelor date oficiale ale Comisiei Europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan, întâlnire cu reprezentanţii mediul privat înainte de negocierile pentru guvernare - surse
-
Coreea de Nord din inima Europei. Lukaşenko: avem zeci de focoase nucleare
-
Maia Sandu, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen: „Mergem spre Uniunea Europeană pentru că ne dorim o viaţă mai bună”
În timp ce marile companii alimentare şi-au acoperit o mare parte din rezervele de unt înainte de a începe să producă prăjituri de Crăciun, impactul pentru micii producători va fi semnificativ, creşterea preţurilor fiind inevitabilă, a declarat Paul Boivin, directorul Federaţiei Franceze a Brutarilor şi Patiserilor FEB.
Producţia de lapte a scăzut anul trecut în cea mai mare parte a lumii, inclusiv în Europa, Statele Unite şi Noua Zeelandă. Producţia globală de lapte şi-a revenit uşor în 2024, dar este în continuare insuficientă în comparaţie cu cererea în creştere.
Veniturile de pe piaţa mondială a untului vor ajunge la 42 de miliarde de dolari în 2024, în creştere cu peste 8% faţă de 2022, iar piaţa este de aşteptat să crească anual cu 7% până în 2029, potrivit platformei de date Statista.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cât de importantă este o viață sexuală activă? Intimitatea fizică joacă un rol esențial în menținerea relațiilor sănătoase
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce a prezis Nostradamus pentru 2025: se pune la cale un război și 2 țări intră în conflict
CANCAN.RO
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea ne spune care sunt cele 2 alimente care ne fac cei mai INTELIGENȚI
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:49
-
astăzi, 22:45
Statele Unite au deblocat 20 de miliarde de dolari pentru Ucraina