BT colaborează cu BNR şi procurorul general cu privire la zvonurile legate de soliditatea băncii

Banca Transilvania (BT) colaborează cu BNR şi procurorul general pentru a analiza zvonurile negative apărute în piaţă cu privire la soliditatea băncii, a declarat, joi, directorul general al instituţiei de credit, Robert Rekkers.

118 afișări
Imaginea articolului BT colaborează cu BNR şi procurorul general cu privire la zvonurile legate de soliditatea băncii

Robert Rekkers, director general al Băncii Transilvania (Imagine: Mediafax Foto)

"Am discutat cu procurorul şi Banca Centrală şi am făcut o sesizare. Situaţia s-a liniştit. (...) Lucrăm cu BNR şi procurorul general şi analizăm ce s-a întâmplat, vom anunţa dacă avem alte informaţii", a spus oficialul BT.

Rekkers a precizat că perioada de volatilitate a fost depăşită cu bine şi că instituţia are susţinerea acţionarilor, a BERD şi a Băncii Mondiale.

"Situaţia băncilor româneşti este ok. România este o ţară care oferă foarte multe avantaje, inclusiv de creştere economică", a adăugat directorul BT.

Săptămâna trecută, directorul general al BT a declarat că zvonurile lansate la începutul lunii octombrie împotriva băncii au avut efecte nesemnificative, iar banca este solidă, cu un portofoliu de credite de calitate, solvabilitate ridicată şi lichiditate bună.

La rândul ei, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cel mai mare acţional al BT, a anunţat că va continua să sprijine Banca Transilvania, instituţie de credit bine capitalizată şi administrată, cu o performanţă financiară puternică şi fără "active toxice" sau riscuri de refinanţare.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a spus că banca centrală ar putea adopta măsuri drastice, care vor merge până la retragerea autorizaţiei de funcţionare, dacă se dovedeşte că au existat bancheri care au răspândit zvonuri privind situaţiile altor instituţii de credit. El a dat exemplul zvonurilor legate de Banca Transilvania, unde "atacul informatic seamănă ca două picături de apă" cu zvonurile apărute în anul 2000 despre Banca Comercială Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici