Bucureştiul ocupă locul al 22-lea într-un clasament global, după tariful hotelurilor

Preţul mediu pe cameră al hotelurilor din Bucureşti a crescut cu 3,09% în iulie, la 81,36 de euro, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, capitala ocupând astfel locul 22 într-un clasament care cuprinde 30 de oraşe realizat de serviciul de rezervări hotel.info.

22 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul ocupă locul al 22-lea într-un clasament global, după tariful hotelurilor

Bucureştiul ocupă locul al 22-lea într-un clasament global, după tariful hotelurilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În iulie 2009, hotelurile din Bucureşti practicau un tarif mediu de cazare de 78,92 de euro. Comparativ cu luna iulie 2008, din perioada dinainte de criză, capitala României a înregistrat o scădere de 19,42% a tarifului pe cameră.

Primele trei locuri în top sunt ocupate de New York (194,49 de euro), Londra (146,60 de euro) şi Stockholm (145,30 de euro), acestea fiind oraşele cu cele mai scumpe hoteluri din lume.

Următoarele clasate au fost Zurich, Rio de Janeiro, Tokio, Singapore, Moscova, Sydney, Oslo, Amsterdam, Copenhaga, Paris, Barcelona, Helsinki, Shanghai, Dubai şi Viena.

Bucureştiul s-a poziţionat pe locul al 22-lea în top, după Roma (89,17 euro), Istanbul (88,02 euro) şi Mexico City (86,91 euro).

În iulie, cele mai mici preţuri hoteliere au fost practicate de Lisabona (79,05 euro), Berlin (78,92 euro), Varşovia (78,44 euro) şi Madrid (75,02).

"În total, preţurile se află la nivelul unui curs de stabilizare în metropolele mondiale. Astfel, preţurile medii pentru o noapte sunt cu aproximativ 6% mai mari decât în luna comparabilă a anului anterior. Bucureştiul a înregistrat un plus de 3%. Numai Moscova are încă un minus de peste 10% faţă de iulie 2009, iar în Copenhaga şi Budapesta se pare că stabilizarea nu a început încă", potrivit hotel.info.

Indexul preţurilor hoteliere a fost realizat pentru un număr de peste 210.000 de unităţi din întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici