Bugetul pe 2009 va include şi măsuri de sprijinire a economiei

Proiectul de buget pentru 2009 trebuie revizuit prin includerea unor măsuri de sprijinire a economiei şi majorarea cheltuielilor guvernamentale destinate proiectelor de investiţii, care ar putea duce la depăşirea plafonului de deficit bugetar de 3% din PIB, a declarat premierul Tăriceanu.

26 afișări
Imaginea articolului Bugetul pe 2009 va include şi măsuri de sprijinire a economiei

Bugetul pe 2009 va include şi măsuri de sprijinire a economiei (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul a arătat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Bruxelles, la finalul reuniunii Consiliului European, că deficitul bugetar ar putea fi depăşit prin alocarea de cheltuieli suplimentare pentru proiecte de investiţii, şi nu pentru consum.

El a afirmat că Executivul consideră că situaţii excepţionale necesită măsuri excepţionale şi a precizat că în această problemă există un punct de vedere comun cu Preşedinţia.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu au participat, joi şi vineri, la lucrările Consiliului European de iarnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici