Bunuri recuperate de bănci după executările silite: case, terenuri, spaţii comerciale şi industriale

Cele mai mari zece bănci locale au pus în vânzare aproximativ 2.200 de case, tere­nuri, dar şi spaţii comerciale sau industriale recuperate de la clienţii care nu şi-au mai plătit creditele, numărul acestora fiind mai mult decât dublu comparativ cu aceeaşi pe­rioadă a anului trecut.

2476 afișări
Imaginea articolului Bunuri recuperate de bănci după executările silite: case, terenuri, spaţii comerciale şi industriale

Bunuri recuperate de bănci după executările silite: case, terenuri, spaţii comerciale şi industriale (Imae: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Numărul anunţurilor cu imobile exe­cu­ta­te silit continuă să crească accelerat, băncile mari - precum BCR, BRD sau Banca Tran­sil­vania - afişând fiecare pe site-urile proprii lis­te cu 300 sau chiar 400 de bunuri recuperate.

Cel mai mare stoc de bunuri scoase la vânzare este înregistrat de BRD, a doua bancă locală după activele deţinute, care încearcă să valorifice peste 370 de case şi apartamente, la care se adaugă alte 200 de terenuri, spaţii comerciale şi industriale. Banca Transilvania are la vânzare peste 400 de imobile, în timp ce pe site-ul BCR sunt afişate circa 360 de anunţuri.

Bancherii au ţinut până acum de preţ, dar în­cep să cedeze pe măsură ce stocul de imobile exe­cu­tate silit creşte şi cererea nu dă semne de re­venire. Executorii bancari spun că un bun executat silit se vinde în medie după trei-cinci licitaţii şi după ce banca renunţă la preţul minim iniţial

De exemplu, BRD vinde cu 75.000 de euro un apartament cu trei camere şi o suprafaţă de 97 de metri pătraţi, situat în zona parcului Cişmigiu. Anunţurile cu proprietăţi similare de pe site-urile imobiliare afişează preţuri între 95.000 şi 125.000 de euro.

Citeşte mai multe despre bunurile executate silit de bănci pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici