Bursa de la New York a scăzut joi cu 5%

Bursa de la New York a scăzut puternic joi, cu până la 5%, încheind astfel cel mai accentuat declin de două şedinţe consecutive din octombrie 1987, din cauza perspectivelor economice pesimiste, alimentate de prognoze dezamăgitoare pentru rezultatele marilor companii şi declinul sectorului de retail.

39 afișări
Imaginea articolului Bursa de la New York a scăzut joi cu 5%

Bursa de la New York a scăzut joi cu 5% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lanţurile de retail din SUA au raportat, pentru luna octombrie, cele mai slabe statistici de vânzări din ultimii peste 30 de ani, subliniind avertismentele că americanii vor reduce drastic cheltuielile de consum în sezonul sărbătorilor de iarnă.

Totodată, investitorii au manifestat prudenţă, în aşteptarea datelor statistice privind evoluţia şomajului în Statele Unite, care vor fi publicate vineri şi ar putea reprezenta un nou semn că economia americană se îndreaptă către recesiune.

Indicele Dow Jones a scăzut cu 443,48 puncte, respectiv 4,85%, la 8.695,79, Standard & Poor's 500 (S&P 500) a pierdut 5,03% din valoare, respectiv 47,89 puncte, închizând la 904,88, iar Nasdaq Composite a coborât cu 4,34%, sau 72,94 puncte, la 1.608,7.

Dow Jones Wilshire 5000, alcătuit din peste cinci mii de companii, a scăzut cu 4,9%, echivalentul unei reduceri cu 600 miliarde de dolari a capitalizării bursei. În ultimele două zile, DJ Wilshire 5000 a pierdut aproape 10% din valoare, apropiindu-se de o scădere a capitalizării cu 1.200 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici