BVB are un nou Consiliu de Administraţie

Acţionarii BVB au ales o nouă componenţă a Consiliului de Administraţie (CA), formată din opt membri şi preşedintele reales Stere Farmache, după o şedinţă care a durat circa 12 ore.

64 afișări
Imaginea articolului BVB are un nou Consiliu de Administraţie

BVB are un nou Consiliu de Administraţie, după o şedinţă care a durat circa 12 ore (Imagine: Petrică Tănase/Mediafax Foto)

Cei opt administratori sunt Octavian Molnar, Lucian Isac, Daniel Ţepeş, Ciprian Zah, Siminel Andrei, Mircea Botta, Ionel Uleia şi Cosmin Gheorghiu.

Molnar şi Botta sunt doi dintre actualii administratori ai bursei şi au primit astfel un nou mandat.

Cei opt au fost aleşi în urma a opt tururi de scrutin, şedinţa începând vineri în jurul orei 13:00 şi încheindu-se sâmbătă aproape de ora 1:00.

Molnar este directorul general adjunct al firmei de brokeraj IFB Finwest, Isac se află la conducerea Estinvest, iar Ţepeş este director general şi acţionar majoritar la HTI Valori Imobiliare. Ciprian Zah este susţinut de SSIF Broker, iar Siminel Andrei este administratorul Broadhurst.

Botta este preşedintele CA al firmei de brokeraj Romcapital, Uleia ocupă funcţia de preşedinte-director general la Prime Transaction, iar Gheorghiu este director de tranzacţionare la Delta Valori Mobiliare.

Pentru funcţia de administrator s-au înscris 31 de candidaţi, dar doi dintre aceştia şi-au retras candidatura.

Acţionarii BVB au negociat intens împărţirea locurilor în CA, fiind constituite două mari grupări, dintre care una formată din cei mai mari acţionari ai bursei de la Sibiu, respectiv firmele de brokeraj HTI Valori Mobiliare, SSIF Broker, IFB Finwest şi Prime Transaction, care l-au susţinut pe Stere Farmache. A doua grupare reuneşte majoritatea celorlalţi acţionari, în jurullui Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor şi actual vicepreşedinte la BVB.

Tot vineri acţionarii BVB l-au reales pe Stere Farmache în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Din vechiul CA nu au mai primit mandat Dan Paul, Adrian Mănăilă, Rareş Nilaş, Ovidiu Sergiu Pop şi Dana Mirela Ionescu. Celălalt actual administrator, Liviu Giugiunică, nu şi-a depus candidatura.

BVB are 319 acţionari, dintre care cei mai mari sunt firme de brokeraj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici