BVB vrea şedinţe mai lungi

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va începe discuţiile cu societăţile de brokeraj, agenţii, administratorii de fonduri şi investitorii pentru prelungirea programului zilnic de tranzacţionare cu două sau chiar trei ore, ceea ce ar duce la o perioadă similară cu cea a şedinţelor pieţelor din regiune.

20 afișări
Imaginea articolului BVB vrea şedinţe mai lungi

BVB vrea şedinţe mai lungi (Imagine: Mediafax Foto)

Durata în care se pot realiza tranzacţii la BVB este în prezent de aproximativ patru ore (10:00 – 14:15) şi a fost stabilită cu câţiva ani în urmă. Intervalul de timp în care se pot realiza tranzacţii la BVB este sensibil inferior celui în care sunt deschise principalele pieţe bursiere din regiune sau din Europa occidentală, se arată într-un comunicat al BVB remis MEDIAFAX.

Raportat la bursele din Praga, Varşovia sau Budapesta, orarul zilnic de funcţionare a pieţei bursiere din Bucureşti este cu cel puţin 2 ore mai redus.

"Extinderea actualului orar de tranzacţionare ar putea determina creşterea eficienţei, competitivităţii şi accesibilităţii pieţei bursiere, contribuind totodată la stimularea lichidităţii generale a pieţei şi la atragerea de noi investitori", se arată în comunicatul bursei.

În cazul în care şedinţa de tranzacţionare s-ar prelungi până la ora 16:30, s-ar crea condiţiile ca investitorii să poată reacţiona la ştirile financiare importante din piaţa americană (care în cele mai multe cazuri devin publice înainte de ora 16:00, ora României) sau la evoluţiile din piaţa futures nord-americană, precizează reprezentanţii BVB.

Prelungirea şedinţei de tranzacţionare până la ora 17:30 ar asigura funcţionarea în paralel a pieţei bursiere din România cu principalele pieţe bursiere nord-americane pentru 60 de minute.

"Prelungirea orarului şedinţei de tranzacţionare de la BVB este de natură să genereze modificări şi în activitatea societăţilor de brokeraj autohtone, vendorilor de informaţii bursiere, mass media (care preia datele zilei curente în ediţia de a doua zi) sau instituţiilor centrale ale pieţei (Depozitarul Central, Casa de Compensare Bucureşti, CNVM). În acest sens, reacţiile participanţilor la piaţă sunt esenţiale pentru ca BVB sa ia decizia cea mai potrivită", conchid reprezentanţii BVB.

Conducerea bursei a anunţat că va iniţia o serie de consultări cu principalii actori ai pieţei de capital - societăţi de brokeraj, agenţi de bursă, administratori de fonduri şi investitori - cu scopul de a recepta corect asteptările, opiniile şi nevoile acestora cu privire la strategia de dezvoltare a BVB şi la schimbările pe care implementarea strategiei le-ar putea genera.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici