Cameron vrea să îmbunătăţească nivelul de securitate pentru centralele nucleare

Premierul britanic, David Cameron, va lua un set de măsuri pentru a creşte securitatea industriei nucleare, drept răspuns la riscurile crescute la nivel global şi la ameninţările teroriste, scrie Bloomberg.

409 afișări
Imaginea articolului Cameron vrea să îmbunătăţească nivelul de securitate pentru centralele nucleare

Cameron vrea să îmbunătăţească nivelul de securitate pentru centralele nucleare (Imagine: AP/ Mediafax Foto)

Cameron va anunţa un exerciţiu comun SUA-Marea Britanie pentru a testa abilitatea ambelor ţări de a acţiona în cazul unui atac cibernetic în sectorul civil nuclear. Acest exerciţiu se adaugă unuia asemănător, desfăşurat în sectorul bancar.

Marea Britanie va porni un program menit să ajute la îmbunătăţirea securităţii cibernetice în alte ţări cu industrie nucleară puternică, în urma cererilor din partea Japoniei, Coreei de Sud, Turciei sau Argentinei. De asemenea, va furniza peste 10 milioane de lire pentru a îmbunătăţi siguranţa nucleară peste hotare, prin agenţiile internaţionale.

Nu există încă vreo dovadă credibilă că teroriştii vor să atace Marea Britanie cu materiale nucleare sau radiologice, dar este prudent să testeze viteza de răspuns, a spus premierul în condiţiile în care Europa se teme după atentatele de la Bruxelles, care au vizat şi centrale nucleare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici