Când vom putea merge pe autostradă de la Nădlac la Constanţa: abia peste un deceniu

Coridorul IV paneuropean, obiectivul prioritar al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în următorii ani, ar putea fi gata în totalitate abia peste un deceniu, în condiţiile în care tronsonul Sibiu-Piteşti încă stă sub semnul întrebării.

72 afișări
Imaginea articolului Când vom putea merge pe autostradă de la Nădlac la Constanţa: abia peste un deceniu

Când vom putea merge pe autostradă de la Nădlac la Constanţa: abia peste un deceniu (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Autostrada Nădlac-Constanţa, care tranzitează ţara de la vest la est, are finalizaţi în prezent doar circa 280 de kilometri din cei peste 850 pe care îi va avea în cele din urmă. Astfel, doar tronsoanele Piteşti-Bucureşti (111 km) şi Bucureşti-Cernavodă (151 km), alături de centura Sibiului (20,8 km) se află în acest moment în exploatare.

Dacă în ultimele luni Ministerul Trans-porturilor şi Infrastructurii a luat măsuri pentru a se asigura că măcar licitaţiile pentru celelalte tronsoane vor demara în perioada următoare, tronsonul Sibiu-Piteşti rămâne încă sub semnul necunoscutului, având în vedere costurile extrem de ridicate, estimate la circa 3,2 miliarde de euro, pentru care încă nu s-au găsit surse de finanţare.

Citeşte mai multe despre termenul de finalizare a autostrăzii Nădlac-Constanţa pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici