Capitalizarea pieţei criptomonedelor creşte la valoarea record de 2 trilioane de dolari

Capitalizarea de piaţă a criptomonedelor a depăşit, luni, un vârf istoric de 2 trilioane de dolari, potrivit datelor CoinGecko şi Blockfolio, întrucât câştigurile din ultimele câteva luni au atras cererea atât a investitorilor instituţionali, cât şi a celor de retail, relatează Reuters.

268 afișări
Imaginea articolului Capitalizarea pieţei criptomonedelor creşte la valoarea record de 2 trilioane de dolari

Capitalizarea pieţei criptomonedelor creşte la valoarea record de 2 trilioane de dolari

Creşterea a fost condusă de bitcoin, care s-a menţinut la o capitalizare de 1 trilion de dolari timp de o săptămână. Bitcoin a crescut cu 1,4%, la 59.045 dolari. De când a atins un vârf la peste 61.000 de dolari la mijlocul lunii martie, Bitcoin s-a tranzacţionat într-un interval relativ restrâns.

Analiştii spun că, atâta timp cât Bitcoin rămâne peste 53.000 de dolari, va putea să-şi menţină capitalizarea de 1 trilion de dolari.

Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă în ceea ce priveşte capitalizarea pieţei, a crescut cu 1,3%, la 2.103 dolari şi o capitalizare de 244 miliarde de dolari, luni. Vinerea trecută moneda a atins valoarea record de 2.144,99 dolari.

Grayscale Bitcoin Trust, un vehicul de investiţii cotat la bursă de 35 de miliarde de dolari, care deţine bitcoin, a declarat că îşi menţine angajamentul de a se converti într-un fond tranzacţionat la bursă.

Bitcoin a crescut cu peste 100% în acest an, în timp ce ethereum a câştigat aproape 190%. Ambele au depăşit masiv clasele de active tradiţionale, susţinute de intrarea companiilor de masă şi a investitorilor mari în lumea criptomonedelor, inclusiv Tesla şi BNY Mellon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici