Capitalul CEC, majorat cu 230 mil. lei

Statul a majorat capitalul CEC Bank cu 230 milioane lei, de la 719,2 milioane lei la 949,28 milioane lei, prin recapitalizarea unei părţi din profitul obţinut în 2008, operaţiune efectuată printr-un ordin al ministrului Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.

18 afișări
Imaginea articolului Capitalul CEC, majorat cu 230 mil. lei

Capitalul CEC, majorat cu 230 mil. lei (Montaj foto)

"S-a capitalizat o parte din profitul obţinut în 2008, aproape 230 milioane lei, potrivit legii", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a precizat în luna iunie că 229 milioane de lei din profitul CEC Bank aferent anului 2008 a rămas la dispoziţia băncii.

"Avem obligaţia capitalizării CEC-ului cu 900 de milioane. Am făcut toate demersurile necesare în timp util, dar Comisia Europeană trebuie să ne dea un răspuns, astfel încât să nu fie considerat ajutor de stat. Până atunci, nu am stat şi profitul aferent anului 2008, în valoare de 229 milioane de lei, a rămas în continuare la dispoziţia CEC, iar din acest punct de vedere există această primă capitalizare făcută. Sigur, vom face toate demersurile să plătim şi diferenţa până la 900 de milioane", a spus cu acea ocazia Pogea.

Totuşi, în luna iulie, bugetul de capitalizare a CEC Bank a fost diminuat de Guvern de două ori, de la 900 milioane lei la 795 milioane lei, iar apoi la 753 milioane lei. Capitalizarea CEC Bank, cu 900 milioane lei, face parte din programul de măsuri anticriză incluse în bugetul pe 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici