Care este indicele ROBOR. Impactul asupra dobânzilor la creditele ipotecare

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, continuă trendul ascendent şi a ajuns marţi la 3,22%, faţă de 3,19% cu o zi în urmă, informează Ziarul Financiar.

1219 afișări
Imaginea articolului Care este indicele ROBOR. Impactul asupra dobânzilor la creditele ipotecare

Care sunt indicele ROBOR? Impactul asupra dobânzilor la creditele ipotecare

În prima zi a săptămânii, indicele a avut o creştere spectaculoasă, de la 3,11% vinerea trecută.

De la începutul anului, indicele a crescut cu 6,6%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la BNR. Robor la 3 luni era cotat pe 3 ianuarie la 3,02%.

Tot marţi, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut la 3,37% de la 3,33% luni, în timp ce indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a urcat la 3,48% faţă de 3,45% cu o zi în urmă.

Analiştii financiari estimează că indicele ROBOR la 3 luni va ajunge la 3,87% în următoarele 12 luni, potrivit celui mai recent sondaj realizat de CFA Society.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici