Care este maşina anului 2016 în România - FOTO

Opel Astra a câştigat titlul "Maşina Anului 2016 în România". Juriul desemnat de Asociaţia Presei Auto din România (APAR) a oferit 190 de puncte pentru noul Astra, în timp ce ocupanta locului 2, Fiat Tipo, s-a situat la 45 puncte de câştigător. Podiumul a fost completat de Renault Kadjar, cu un total de 107 puncte.

4792 afișări
Imaginea articolului Care este maşina anului 2016 în România - FOTO

Care este maşina anului 2016 în România - FOTO

Opel devine primul producător din istoria competiţiei care îşi trece în palmares două victorii consecutive, după ce, la ediţia trecută, Corsa a câştigat trofeul.

"Titlul reprezintă o realizare importantă pentru Opel, demonstrând că două modele lansate consecutiv merită titlul de Maşina Anului în România. După Corsa, noul Astra demonstrează nivelul de performanţă la care producătorul se plasează în prezent şi reuşeşte din nou victoria Opel în această competiţie. Atât deţinerea titlului în prezent, cât şi nivelul concurenţei fac acestă reuşită cu atât mai concludentă", a declarat Cristian Milea, director general Opel România.

Pentru prima dată, evenimentul a avut loc la Academia Titi Aur. Programul de testare al celor 7 finaliste a conţinut atât teste pe drumurile publice, cât şi teste specifice pe pista Academiei. Au fost testate extensiv toate capabilităţile maşinilor din competiţie.

"Asociaţia Presei Auto din România va împlini anul viitor 20 de ani de existenţă. Îmi face plăcere să vă amintesc că avem şi patru membri de onoare, somităţi ale presei auto europene şi mondiale, care au apreciat că Maşina Anului în România este cel mai bun exemplu de concurs de acest tip din Europa Centrală şi de Est. Este vorba de Hakan Matson, în prezent preşedinte al European Car Of The Year - COTY, Ray Hutton, de asemenea fost preşedinte al aceleiaşi competiţii, Haig Simonian, unul dintre senior editorii de la Financial Times, precum şi legendarul Paul Frère, primul preşedinte din istoria COTY, considerat cel mai mare ziarist auto al tuturor timpurilor. Aceşti oameni sunt membri de onoare ai Asociaţiei Presei Auto din România. Nu există o altă asociaţie auto naţională în ţările Europei Centrale şi de Est care să poată vorbi de membri cu un asemenea prestigiu mondial. De aceea, noi credem că APAR-ul merită un respect aparte în lumea auto din România”, a susţinut Dan Vardie, preşedinte fondator al Asociaţiei Presei Auto.din România.

Competiţia Maşina Anului în România a ajuns la ediţia cu numărul 17.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici