Care sunt ţările în care se găseşte cea mai ieftină benzină la pompă

Compania britanică de asigurări Staveley Head a realizat un top al ţărilor cu cele mai mici preţuri pentru benzină la pompă - un top foarte interesant, din care reiese foarte clar că ţările care produc petrol îşi permit să comercializeze, pe pieţele interne, benzină la preţuri incredibil de mici.

1046 afișări
Imaginea articolului Care sunt ţările în care se găseşte cea mai ieftină benzină la pompă

Care sunt ţările în care se găseşte cea mai ieftină benzină la pompă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acest TOP 10 sunt considerate preţurile medii pentru fiecare ţară, exprimate în pences (1 pence sterling = 0,01 euro, adică aproximativ 0,04 lei):

LOCUL 10: Algeria - 20 p/litru

Statul din nordul Africii se clasează pe poziţia a 13-a printre cei mai mari producători de petrol şi pe locul al 9-lea între exporatori, circa 60% din veniturile Algeriei provenind din producţia de petrol. Prin urmare, nu este de mirare că un litru de benzină costă, în medie, echivalentul a 0,95 lei.

LOCUL 9: Oman - 20 p/litru

Statul arab situat în sud-vestul Asiei îşi permite un preţ ala de mic, din moment ce produce 600.000 de barili pe zi.

LOCUL 8: Egipt - 19 p/litru

Pentru moment, preţul mediu la benzină în Egipt rămâne suficient de scăzut, dar, în urma schimbărilor politice şi sociale majore din ultimele luni, nu se ştie cât va mai dura această situaţie. Totuşi, nu e deloc rău faptul că un litru de benzină costă, în medie, circa 0,91 lei.

LOCUL 7: Qatar - 15 p/litru

Una dintre cele mai cunoscute ţări din Orientul Mijlociu, Qatar se poate lăuda cu cea mai mare producţie de petrol pe cap de locuitor, având al doilea cel mai mare produs intern brut pe plan mondial. În plus, s-a dovedit că această ţară are cele mai mari rezerve de petrol şi gaz natural din lume, aşa încât îşi permit să vândă benzina cu circa 0,71 lei pe litru.

Citeşte mai multe despre ţările în care se găseşte cea mai ieftină benzină la pompă pe www.promotor.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici