Carlos Ghosn rămâne încă 10 zile în detenţie, la Tokyo

Autorităţile de la Tokyo au prelungit, vineri, cu zece zile perioada de detenţie a preşedintelui demis al Nissan Motor, Carlos Ghosn, în ceea ce pare să fie o dispută diplomatică vizând menţinerea echilibrului de putere în cadrul alianţei Renault-Nissan, informează Reuters.

771 afișări
Imaginea articolului Carlos Ghosn rămâne încă 10 zile în detenţie, la Tokyo

Carlos Ghosn rămâne încă 10 zile în detenţie, la Tokyo

Ghosn, în vârstă de 64 de ani, a fost reţinut, în Tokyo, la data 19 noiembrie, fiind acuzat de fraudă, iar autorităţile japoneze au aprobat, vineri, extinderea acestei perioade cu maximul permis, de 10 zile, potrivit presei japoneze.

După această perioadă, pentru a-l putea reţine în continuare, până la 10 decembrie, autorităţile japoneze trebuie să facă acuzaţii oficiale sau să prezinte noi acuzaţii, vizând comiterea unor noi infracţiuni.

În cadrul alianţei începute acum 19 ani, Renault controlează Nissan printr-o participaţie de 43%, în timp ce Nissan deţine un pachet de 15% fără drept de vot din partenerul său.

Carlos Ghosn a fost acuzat, la 19 noiembrie, că şi-a subevaluat veniturile cu circa 44 de milioane de dolari, fiind arestat pentru încălcări ale legislaţiei financiare din Japonia. De asemenea, Nissan a anunţat că Ghosn a folosit banii companiei în scopuri personale şi investighează posibile practici necorespunzătoare ale lui Ghosn şi ale directorului Greg Kelly. Ulterior, Ghosn a fost demis, fiind înlocuit de Thierry Bollore, directorul de operaţiuni.

Ghosn este apreciat pentru faptul a redresat Nissan, aflat la un moment dat în pragul falimentului. Născut în Brazilia, din părinţi libanezi şi francezi, Carlos Ghosn şi-a început cariera la Michelin în Franţa, trecând la Renault. S-a alăturat companiei Nissan în 1999, după ce Renault a cumpărat un pachet de control şi a devenit CEO al companiei în 2001.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici