Carrefour se retrage din Rusia, la patru luni de la intrarea pe această piaţă

Retailerul francez Carrefour, prezent şi în România, a anunţat că renunţă la operaţiunile din Rusia, după ce în luna iunie a deschis primul magazin propriu pe această piaţă, la Moscova.

66 afișări
Imaginea articolului Carrefour se retrage din Rusia, la patru luni de la intrarea pe această piaţă

Carrefour se retrage din Rusia, la patru luni de la intrarea pe această piaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rusia oferă perspective reduse pentru dezvoltare şi achiziţii, iar retragerea va genera un nivel redus de lichidităţi, a anunţat Carrefour. Grupul a precizat că, pentru moment, nu intenţionează să renunţe la nicio altă piaţă emergentă şi va vinde magazinele deschise în Moscova şi Krasnodar.

Iniţial, retailerul intenţiona să devină al treilea jucător ca mărime de pe piaţa rusă de profil.

Săptămâna trecută, Carrefour a negat că analizează posibilitatea ieşirii din zone emergente precum America Latină, la presiunea unor acţionari, informaţie publicată de Le Monde.

Grupul a raportat vânzări de 70,18 miliarde de euro în primele nouă luni ale acestui an, în scădere cu 2,3% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008. În România, retailerul are operaţiuni în 14 oraşe. Grupul a deschis în martie al şaptelea hipermarket din Bucureşti şi al 23-lea la nivelul întregii ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici