Cât costă cel mai scump apartament scos la vânzare în ţară şi unde se află

Peste 90% din locuinţele de lux aflate la vânzare se regăsesc în Bucureşti sau localităţile din jur, cel mai mare preţ, de 1,9 milioane euro, fiind afişat pentru un apartament cu patru camere şi o suprafaţă de 240 de metri pătraţi situat în zona Herastrău.

2356 afișări
Imaginea articolului Cât costă cel mai scump apartament scos la vânzare în ţară şi unde se află

Cât costă cel mai scump apartament scos la vânzare în ţară şi unde se află (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Într-un top al oraşelor cu cele mai scumpe proprietăţi rezidenţiale, Bucureştiul este secundat de Braşov. Următoarele locuri sunt ocupate de Constanţa, Cluj şi Timişoara, potrivit datelor imobiliare.ro.

"După trei ani de criză imobiliară, oferta rezidenţială de pe portal cuprinde 105 apartamente al căror preţ exprimat în euro depăşeşte sau este egal cu 500.000 de euro. La acestea, se adaugă 820 de case şi vile pentru care proprietarii cer cel puţin jumătate de milion de euro. Preţul pe metru pătrat pentru acest segment de proprietăţi poate atinge chiar şi 8.000 de euro, în condiţiile în care Indicele imobiliare.ro pentru luna mai a înregistrat valoarea de 1.189 pentru apartamentele scoase la vânzare în Bucureşti", se arată într-un comunicat al imobiliare.ro.

Cel mai scump apartament aflat la vânzare se află la etajul şase (ultimul) într-un imobil din zona Herăstrău finalizat în 2008. Fiecare cameră are baie proprie, apartamentul fiind dotat şi cu saună şi sală de fitness. În preţ sunt incluse şi două locuri de parcare la subsolul imobilului.

Locul doi este ocupat de un alt apartament cu patru camere situat în cartierul Primăverii care este scos la vânzare pentru un preţ de 1,5 milioane euro. Locuinţa este nouă, imobilul fiind finalizat în acest an, se află la etajul 1 şi are o suprafaţă utilă de 230 mp. Pe lângă cele patru camere, dispune de o bucătărie, trei băi şi două terase.

Următoarele două locuri revin unui apartament nou cu patru camere (2006) din zona Kiseleff - Charles de Gaule, scos la vânzare pentru un milion de euro, respectiv unui apartament cu trei camere din complexul rezidenţial In City, zona Vitan Mall, pentru care proprietarul cere 950.000 de euro.

Pe locul cinci în topul celor mai scumpe apartamente scoase la vânzare în acest an se află un penthouse din zona Domenii, cu o suprafaţă utilă de 350 mp, cu un preţ de 900.000 de euro.

În Braşov, unul dintre cele mai scumpe apartamente are un preţ afişat la vânzare de 750.000 de euro. Locuinţa este situată într-o clădire istorică din centrul oraşului, cu vedere la Turnul Sfatului şi Biserica Neagră. Suprafaţa dar şi amplasamentul permit amenajarea proprietăţii ca mini-hotel sau pensiune.

Deşi diferenţa faţă de Capitală este considerabilă, apartamente scumpe există şi la Constanţa. Cu 399.000 de euro poate fi cumpărat un apartament de 300 mp cu şase camere situat la etajul trei într-un imobil cu şase nivele construit în 2008 în zona Faleza Nord.

În Cluj-Napoca, cu 380.000 de euro poate fi achiziţionat un apartament cu o suprafaţă utilă de 240 mp, compus din şase camere, două bucătării, trei băi şi o terasă. Apartamentul se află într-o clădire istorică din centrul oraşului, iar în preţul de vânzare este inclus un garaj şi două locuri de parcare.

Ceva mai ieftin este un apartament cu o suprafaţă comparabilă, 260 mp, din centrul Timişoarei, foarte aproape de piaţa Unirii, pentru care proprietarul cere 350.000 de euro.

Lansat în ianuarie 2000, imobiliare.ro are peste 21.000 de vizitatori unici pe zi şi cuprinde una dintre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici