Cât de greu este să începi o afacere în România, Bulgaria sau Ungaria

Raportul "Doing Business 2011", realizat de Banca Mondială, arată că România este pe locul al doilea în lume după numărul de taxe care trebuie plătite în fiecare an de firme, după Ucraina, cu 135 de taxe.

32 afișări
Imaginea articolului Cât de greu este să începi o afacere în România, Bulgaria sau Ungaria

Cât de greu este să începi o afacere în România, Bulgaria sau Ungaria (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

România se clasează pe locul 56, în topul celor 183 de economii analizate în raportul "Doing Business 2011" realizat de Banca Mondială, cu o poziţie mai jos faţă de ediţia anterioară a clasamentului.
Motivul pentru care România a coborât un loc în clasament este legat de impozitul minim. "România a introdus modificări fiscale, inclusiv un nou impozit minim pe profit, care a făcut ca plata impozitelor să fie mult mai costisitoare pentru companii", arată raportul citat. "Majorarea TVA este nimic în raport cu impozitul minim. În criză nu-i taxezi pe cei ce fac pierderi", a declarat pentru gândul Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). Topul arată că România este depăşită, în ce priveşte condiţiile de afaceri, printre altele, de Bulgaria, Peru sau Kîrgîstan.

Citeşte mai multe despre cât de greu este să începi o afacere în România, Bulgaria sau Ungaria pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici