Cât de româneşti sunt primele iPad-uri româneşti. Bătălia magazinelor pentru o piaţă de 10 milioane de euro

Potrivit estimărilor, românii vor cumpăra între 15.000 şi 20.000 de tablete în 2011. La un preţ mediu de 700 de euro, piaţa ar trebui să ajungă anul viitor la cel puţin 10 milioane de euro.

25 afișări
Imaginea articolului Cât de româneşti sunt primele iPad-uri româneşti. Bătălia magazinelor pentru o piaţă de 10 milioane de euro

Cât de româneşti sunt primele iPad-uri româneşti. Bătălia magazinelor pentru o piaţă de 10 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Două companii româneşti se pregătesc să atace, din decembrie, o piaţă controlată de Apple şi Amazon. Una vine cu o tabletă care să se bată cu iPad, alta, cu un cititor de cărţi electronice capabil să concureze cu Kindle. Lupta reală se dă însă între preţ şi brand.

Cu doar 200 de euro, de luna viitoare vom putea cumpăra o tabletă românească, denumită AllDro, semnată de compania braşoveană Visual Fan, sub brandul Allview şi fabricată în China. Gadgetul dispune de sistemul de operare Google Android 2.1, de ecran de 7 inchi şi conectivitate la internet wireless. În paralel, o companie bucureşteană - Televoice, prin brandul Evolio, a început producţia unui cititor de cărţi electronice numit Evobook, bazat tot pe sistemul de operare Google Android şi care va fi comercializat din luna decembrie la preţul de 150 de euro.

Citeşte mai multe despre iPad-urile româneşti pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici