Cât mai valorează locuinţa ta. Harta preţurilor din marile oraşe în 2011

O casă cumpărată ieftin în 2010 este deja o afacere proastă. Proprietarii de imobile au început anul cu superoferte. Spre exemplu, "Cenuşăreasa" pieţei de profil din Bucureşti, o garsonieră de 16 metri pătraţi din Pieptănari, a fost vândută anul trecut pentru 25.000 de euro şi a reprezentat cea mai ieftină proprietate rezidenţială tranzacţionată în Capitală, potrivit portalului magazinuldecase.ro.

166 afișări
Imaginea articolului Cât mai valorează locuinţa ta. Harta preţurilor din marile oraşe în 2011

Cât mai valorează locuinţa ta. Harta preţurilor din marile oraşe în 2011 (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

În prezent însă, proprietarul unei garsoniere similare ca zonă şi suprafaţă vrea să o dea pentru numai 8.700 de euro. Iar anunţurile de vânzare pentru apartamente monocamerale mai ieftine de 20.000 de euro sunt tot mai numeroase: Rahova (10.800 de euro), Pantelimon (17.300 de euro), 1 Decembrie (20.000 de euro), Drumul Taberei (20.000 de euro), conform anuntul. ro. Tendinţa descendentă este vizibilă la nivel naţional.

De preţuri în scădere şi un număr mic de case cumpărate vorbesc şi agenţii din marile oraşe din ţară. "În cel mai fericit caz, piaţa imobiliară din Baia Mare va stagna la nivelul din 2010, atât ca volum de apartamente vândute, cât şi ca preţuri", a declarat pentru gândul Virginia Herţa, managerul agenţiei imobiliare GMG Imo. Ea precizează că cea mai ieftină proprietate intermediată anul trecut este o garsonieră de 22 de metri pătraţi, pentru care proprietarul a reuşit să obţină 15.000 de euro. Şi pe segmentul apartamentelor cu două camere s-au consemnat minime locale istorice, de 23.000 de euro pentru o astfel de proprietate.

Citeşte mai multe despre harta preţurilor din marile oraşe în 2011 pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici