Cât pierzi pe lună dacă se majorează TVA şi cota unică

În timp ce statul speră să obţină mai mulţi bani, pentru a acoperi cu taxe ce nu s-a făcut prin reforme, populaţia, în special mediul privat, va trebui să facă faţă unui val de scumpiri, determinat de creşterea TVA, dar şi de reduceri de salarii, prin creşterea cotei unice, aplicată lefurilor, cu 4%.

14 afișări
Imaginea articolului Cât pierzi pe lună dacă se majorează TVA şi cota unică

Cât pierzi pe lună dacă se majorează TVA şi cota unică (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

În timp ce impactul creşterii TVA cu cinci puncte procentuale asupra preţurilor este greu de estimat, pentru că unii producători ar putea absorbi o parte din scumpire iar alţii ar putea să mai adauge şi de la ei în speranţa unui profit mai mare, în cazul salariilor este clar: toate vor scădea cu 4%.

De exemplu, în cazul unui salariu brut de 2.000 de lei, în loc să se plătească un impozit pe venit de 320 de lei se va plăti unul de 400 de lei, de unde rezultă că respectivul angajat va pierde 80 de lei din leafă pentru că va da statului nu o şesime, ci o cincime din salariul său.

Citeşte mai multe despre pierderile salariaţilor în cazul majorării TVA şi a cotei unice pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici