Câte maşini Dacia au fost fabricate la Mioveni? Iată comunicatul companiei

La uzina de la Mioveni a fost fabricat marţi vehiculul Dacia cu numărul 7 milioane.

1437 afișări
Imaginea articolului Câte maşini Dacia au fost fabricate la Mioveni? Iată comunicatul companiei

Câte maşini Dacia au fost fabricate la Mioveni? Iată comunicatul companiei

Potrivit unui comunicat al companiei, modelul aniversar este un exemplar al Seriei Limitate Duster Extreme, de culoare Grey Urban, echipat cu motorul TCe 150 CP în versiunea cu cutia de viteze automată EDC.

Maşina este destinată unui client din România.

Uzina de la Mioveni a fost inaugurată în august 1968 şi a produs, de-a lungul timpului, şase generaţii de modele, de la Dacia 1100 până la noul vehicul de familie, Jogger.

Pragul de un milion de maşini a fost atins în anul 1985, cel de 2 milioane în 1998, iar cel de 5 milioane în anul 2014.

Lansat în anul 2010, SUV-ul Duster – ajuns deja la a doua generaţie – este cel mai produs model din istoria uzinei, cu două milioane de exemplare fabricate.

Reprezentanţii companiei au anunţat că, în prezent, din totalul producţiei de vehicule Dacia, peste 85% sunt destinate exportului, în principal pe pieţele din Europa, dar şi în Nordul Africii şi Orientul Apropiat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici