Cazanciuc, despre scandalul dintre PSD şi PNL pe tema fraţilor Micula: „Domnule Cîţu, mai uşor cu pianul pe scări!”

  • Robert Cazanciuc spune că PSD a stopat procesul privind pretentiile de 2,4 miliarde euro ale fraţilor Micula
  • Senatorul PSD a scris pe Facebook că că procesul prin care România a pierdut fusese iniţiat de Guvernul PNL
  • Guvernul PNL a plătit anul trecut faţilor Micula 900 de milioane de lei
1964 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc, despre scandalul dintre PSD şi PNL pe tema fraţilor Micula: „Domnule Cîţu, mai uşor cu pianul pe scări!”

Cazanciuc, către Cîţu, despre procesul cu fraţii Micula: Mai uşor cu pianul pe scări!

Scandalul dintre PSD şi PNL pe tema fraţilor Micula şi a proceselor dintre aceştia şi statul român continuă.

În timp ce premierul desemnat Florin Cîţu spune că PSD este de vină pentru procesul pierdut în primă instanţă, senatorul PSD, Robert Cazanciuc îi transmite că procesul prin care România a pierdut fusese iniţiat de Guvernul PNL.

„Domnule Cîţu, mai uşor cu pianul pe scări! Procesul prin care România a stopat pretenţiile de 2,4 miliarde euro ale fraţilor Micula a fost demarat in 2014 de guvernul PSD, iar cel prin care domnul Cîţu a plătit aceloraşi fraţi 900 de milioane de lei, în decembrie anul trecut, fără a epuiza toate căile de contestare, mărind astfel artificial deficitul bugetar, a fost demarat de guvernul PNL în 2007!”, scrie senatorul Robert Cazanciuc.

Reacţia senatorului PSD vine după ce Florin Cîţu, desemnat premier, a afirmat că Liviu Dragnea, Marcel Ciolacu şi PSD au pierdut primul proces cu fraţii Micula, în timp ce PNL a demonstrat că se poate şi a câştigat cel de-al doilea proces.

„Când nu furi, se poate! Dragnea, Ciolacu şi PSD au pierdut primul din cele doua procese cu fraţii Micula. De ce nu ne spune PSD cum a reuşit performanţa să piardă acest proces? Sigur ştie Ciolacu. Ieri PNL a demonstrat că se poate şi am câştigat al doilea proces intentat României de fraţii Micula. Daca nu ai interese personale se poate să câştigi şi pentru Romania”, a scris Florin Cîţu, sâmbătă, pe Facebook.

Senatorul PNL a adăugat că liberalii au salvat 2, 4 milioane de euro, în timp ce „gaşca” Dragnea-Ciolacu-PSD a pierdut 900 milioane lei.

„Am salvat 2.4 miliarde de euro în timp ce gaşca Dragnea-Ciolacu-PSD au pierdut 900 milioane de lei. Am reuşit pentru că suntem mult mai buni şi mai cinstiţi. V-am spus că facem lucruri fantastice pentru ţară. Nu ne oprim aici”, a conchis Cîţu.

Reacţia lui Cîţu a venit după ce social-democraţii au transmis, sâmbătă, că prin plata a 400 de milioane de euro către fraţii Micula, Guvernul liberal a crescut artificial deficitul bugetar, lucru care a periclitat stabilitatea României.

Tribunalul internaţional de arbitraj de la Washington a respins pretenţiile de nouă miliarde de lei ale fraţilor Ioan şi Viorel Micula contra României. Anunţul a fost făcut de consorţiul firmelor de avocatură care a reprezentat România în procesul privind impozitarea băuturilor spirtoase.

La finalul anului trecut, Guvernul condus de Ludovic Orban a alocat peste 900 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru plata titlului executoriu emis în baza deciziei Curţii de Arbitraj Internaţională către fraţii Micula, pentru a rezolva situaţia Romatsa.

Conturile Romatsa au fost poprite în contextul în care fraţii Ioan şi Viorel Micula au câştigat un proces împotriva statului român. Datoria este de aproape 400 de milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici