CC: Atacarea în instanţă a deciziilor preşedintelui ANRE în termen de 30 de zile, neconstituţională

Articolul de lege care stabileşte că ordinele şi deciziile preşedintelui ANRE pot fi atacate la Curtea de Apel Bucureşti, în termen de 30 de zile de la publicarea acestora în Monitorul Oficial, încalcă legea fundamentală, a stabilit, marţi, Curtea Constituţională.

174 afișări
Imaginea articolului CC: Atacarea în instanţă a deciziilor preşedintelui ANRE în termen de 30 de zile, neconstituţională

CC: Atacarea în instanţă a deciziilor preşedintelui ANRE în termen de 30 de zile, neconstituţională (Imagine: Shutterstock)

CC a constatat că prevederile articolului 5 alineatul 7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului numărul 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), prin care se stabileşte un termen pentru atacarea în contencios administrativ a actelor administrative cu caracter normativ, emise de preşedintele ANRE în exercitarea atribuţiilor sale, sunt neconstituţionale.

Hotărârea a fost luată cu unanimitate de voturi de către judecătorii de la Curtea Constituţională (CC).

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

Excepţia de neconstituţionalitate a fost ridicată în cadrul unui proces de la Curtea de Apel Bucureşti, în cadrul căruia CET Govora cere anularea unui act emis în decembrie 2014 de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici