CCIB: Se încearcă, ilegal, crearea unei structuri cu acelaşi nume

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) susţine că "un grup redus de interese", pe care nu îl prezintă, încearcă să înfiinţeze, în mod ilegal, o nouă Cameră a Capitalei, "pentru a pune mâna pe Romexpo şi restul patrimoniului CCIB".

40 afișări
Imaginea articolului CCIB: Se încearcă, ilegal, crearea unei structuri cu acelaşi nume

CCIB: Se încearcă, ilegal, crearea unei structuri cu acelaşi nume

"Reamintim că atacul pentru dezmembrarea CCIB a început la finele anului 2007, când Guvernul României a încercat să abroge dispoziţiile art. 2 din Hotărârea Guvernului nr.709/2005 privind recunoaşterea înfiinţării Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti. Prin Hotărârea Guvernului nr.1187/2007, adoptată în ciuda avizului negativ dat de Consiliul Legislativ şi cu încălcarea normelor de tehnică legislativă, a normelor privind transparenţa decizională şi cu ignorarea procedurilor privind avizarea proiectelor de acte normative, se încerca tocmai abrogarea prevederilor referitoare la sediul, organele de conducere, patrimoniul şi statutul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti", se arată într-un comunicat al CCIB.

Întrucât această tentativă a eşuat prin suspendarea de către instanţă a aplicarii HG 1187/2007, în martie 2008 se încearcă, în mod ilegal, înfiinţarea unei alte Camere de Comerţ, purtând tot numele de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, având sediul tot în Bucuresti, tot în Bdul O. Goga nr 2, se afirmă în comunicat.

CCIB menţionează că numele Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti este protejat printr-un certificat de înregistrare a mărcii, iar Legea 335/2007 stipulează că a nivelul fiecărui judeţ şi al municipiului Bucuresti poate funcţiona o singură cameră de comerţ.

"Cu toate acestea, în 5 martie 2008, la iniţiativa unui redus grup de interese, a avut loc o adunare generală prin care s-a decis înfiinţarea unei noi Camere de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, o structură ilegală, după cum am mai arătat şi menită a crea un paravan pentru acapararea patrimoniului CCIB, care funcţionează legal şi şi-a dobândit în mod legal patrimoniul şi sediul", se spune în comunicat.

Ministerul Economiei şi Finanţelor a acceptat să acorde noii structuri Cod Unic de Identificare, la data de 18 martie 2008.

"Întrucât Camera care încearcă să uzurpe drepturile legale ale CCIB a intentat acţiune în justiţie împotriva singurei Camere de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti care funcţionează legal în Capitală, solicitandu-se interzicerea dreptului de a folosi denumirea sub care a fost constituită, ne exprimăm convingerea că justiţia din România îşi va dovedi imparţialitatea şi va înăbuşi rapid o tentativă care riscă să erodeze credibilitatea mediului de afaceri din România, şi nu numai, în legislaţia româna şi sistemul cameral, şi că nu vom fi puşi în situaţia de a ne apăra drepturile peste hotare, ceea ce nu vom ezita să facem pentru a ne proteja numele, sediul, patrimoniul şi, în cele din urmă, existenţa de 140 de ani", se mai spune în comunicatul CCIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici