CE analizează prelungirea oleoductului Constanţa-Trieste până la Marsilia

Oleoductul Constanţa-Trieste (PEOP) ar putea fi prelungit până în Franţa, la Marsilia, o decizie în acest sens urmând să fie luată în perioada următoare de Comisia Europeană, a declarat, vineri, Alexandru Săndulescu, director în cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor.

2 afișări

"Coordonatorul proiectului privind construcţia oleoductului Constanţa-Trieste, Jozias Johannes van Aartsen, i-a transmis această posibilitate ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, în cadrul întâlnirii de la Bucureşti", a precizat Săndulescu, prezent la un seminar pe teme energetice.

Potrivit acestuia, oficialii europeni vor analiza în perioada următoare această propunere.

La începutul lunii aprilie, România, Serbia, Croaţia, Slovenia şi Italia au încheiat o declaraţie privind construirea conductei petroliere, investiţie în valoare de 2-3,5 miliarde de euro. Oleoductul va transporta ţiţei din zona Mării Caspice (Kazahstan şi Azerbaidjan) către rafinăriile din nordul Italiei şi Europa Centrală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici