Ce au bulgarii şi nu vor românii: un expert neamţ

Compania de Autostrăzi din Bulgaria a cooptat un inginer neamţ pentru a coordona proiectele. Omologii de la Bucureşti ai inginerului german sunt agronomi şi jurişti, toţi membri de partid. Rezultatul: vecinii au 450 km de autostradă, noi avem doar 300, în condiţiile în care suprafaţa României este dublă faţă de cea a Bulgariei.

30 afișări
Imaginea articolului Ce au bulgarii şi nu vor românii: un expert neamţ

Ce au bulgarii şi nu vor românii: un expert neamţ (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Deşi e o ţară cu un PIB de trei ori mai mic decât cel al României, Bulgaria a reuşit să construiască între 2005 şi 2008 mai mulţi kilometri de autostradă decât s-a construit la noi în aceeaşi perioadă, respectiv 135 de kilometri faţă de 70. Mai mult, bulgarii plătesc kilometrul cu jumătate din preţul din România. O privire aruncată în curtea Agenţiei Naţionale pentru Infrastructura Rutieră din Bulgaria (RIA) dar şi asupra obiceiurilor de la Bucureşti ne arată motivele.

La Bucureşti, omologii constructorului neamţ de la Sofia sunt agronomi, chimişti, jurişti fără nici o pregătire în domeniu, dar care au ceva în comun: dirijează miliardele de euro exact cum le-o cer şefii lor din fruntea Ministerului Transporturilor.

Citeşte mai multe despre experţii în autostrăzi din România şi Bulgaria pe www.romanialibera.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici