CE: Nu există un termen limită pentru finalizarea investigaţiei în cazul Automobile Craiova

Procedurile Comisiei Europene nu prevăd un termen limită pentru finalizarea unor investigaţii precum cea începută în cazul posibilelor ajutoare de stat acordate Automobile Craiova în cadrul procesului de privatizare, au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, reprezentanţi ai executivului european.

1 afișare
Imaginea articolului CE: Nu există un termen limită pentru finalizarea investigaţiei în cazul Automobile Craiova

CE nu are termen limită pentru finalizarea anchetei în cazul Automobile Craiova

"Nu există un termen limită pentru finalizarea investigaţiei. Acest lucru nu înseamnă însă că (investigaţia - n.r.) va dura ani şi ani. Este doar timpul necesar Comisiei Europene să analizeze cazul, fără menţionăm că în general problemele legate de ajutoarele de stat sunt tehnice şi compleze", au afirmat reprezentanţii Comisiei.

Singurul temen prestabilit este legat de trimiterea observaţiilor în termen de o lună de la publicarea anunţului de investigaţie în jurnalul oficial, au spus oficialii, adăugând că acest lucru va avea loc în zilele următoare.

Contractul de privatizare a Automobile Craiova cu grupul Ford a fost semnat în luna septembrie, iar finalizarea tranzacţiei este prevăzută pentru 30 ianuarie 2008.

Comisia Europeană a lansat, în urmă cu o săptămână, o investigaţie privind posibilele ajutoare de stat acordate Automobile Craiova în cadrul procesului de privatizare, uzina auto fiind preluată, în luna septembrie, de grupul american Ford.

Comisia a cerut României să suspende orice subvenţii ilegale până la finalizarea investigaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici