Ce reţea de restaurante a detronat McDonald’s, devenind cea mai mare din lume

Subway a preluat poziţia de cel mai mare lanţ de restaurante al lumii de la McDonald's, au anunţat oficialii reţelei, citaţi de BBC News. La sfârşitul anului trecut, Subway avea 33.749 de unităţi la nivel mondial, comparativ cu cele 32.737 de unităţi ale McDonald's.

106 afișări
Imaginea articolului Ce reţea de restaurante a detronat McDonald’s, devenind cea mai mare din lume

Ce reţea de restaurante a detronat McDonald’s, devenind cea mai mare din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ultimii ani, Subway a urmat o strategie agresivă de extindere la nivel internaţional cu modelul său de business ce pune accent pe unităţi de dimensiuni reduse, low-cost, scrie Ziarul Financiar.

Oficialii McDonald's au declarat că firma continuă să se extindă, însă doreşte să fie "mai eficientă, nu doar mai mare".

Subway, creat în 1965, deţine restaurante în 95 de ţări. McDonald's are restaurante în 117 ţări, inclusiv România, la nivel mondial şi 1,7 milioane de angajaţi. Anul trecut au apărut zvonuri că Subway ar intenţiona să intre pe piaţa din România prin intermediul unei francize.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici