Ce se întâmplă cu clienţii companiilor de asigurare dacă acestea falimentează?

Cazul în care compania la care v-aţi încheiat poliţa de asigurare ar putea falimenta nu este unul exclus. Ba, mai mult, Cristian Constantinescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor în Asigurare şi Reasigurare, spune că anul acesta patru - cinci companii de asigurări de pe piaţa românească ar putea intra în incapacitate de plată, informează www.incont.ro.

42 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă cu clienţii companiilor de asigurare dacă acestea falimentează?

Ce se întâmplă cu clienţii companiilor de asigurare dacă acestea falimentează? (Imagine: www.incont.ro)

În cazul acesta, intrebarea firească este ce se întâmplă cu asiguraţii acestor companii?

Nu vei pierde banii pe care i-ai achitat deja sau despăgubirea, pe care o aştepţi de la compania de asigurări falimentară. Şi asta pentru că toate dosarele de daună vor fi preluate de Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Acesta este în subordinea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi este alimentat cu bani de toate companiile din piaţa de asigurări.

Aşadar, indiferent dacă ai o poliţă la societatea falimentară, dacă trebuie să primeşti o plată sau dacă ai provocat un accident şi altcineva beneficiază de asigurarea ta (cum este cazul poliţei RCA), Fondul de Garantare va acoperi această pierdere.

Citeşte mai multe despre ce se întâmplă cu clienţii companiilor de asigurare dacă acestea falimentează pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici