Ce se poate "cumpăra" cu rezervele valutare ale Chinei: datoria publică a Italiei până în 2062 sau primele 10 mari companii din SUA

Rezervele valutare ale Chinei au depăşit, la sfârşitul lunii martie, pentru prima oară 3.000 de miliarde de dolari, fiind în continuare cele mai mari din lume, după cum a anunţat recent Banca Centrală a Chinei, citată de People's Daily Online. Faţă de anul trecut, rezervele valutare ale Chinei sunt cu 24% mai mari. Numai în primul trimestru rezervele valutare au crescut cu 197 miliarde de dolari. Creditele noi au depăşit estimările în luna martie, ajungând la 679,4 miliarde yuani (104 miliarde dolari).

96 afișări
Imaginea articolului Ce se poate "cumpăra" cu rezervele valutare ale Chinei: datoria publică a Italiei până în 2062 sau primele 10 mari companii din SUA

Ce se poate "cumpăra" cu rezervele valutare ale Chinei: datoria publică a Italiei până în 2062 sau primele 10 mari companii din SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Politica premierului Wen Jiabao privind controlul monedei naţionale, împreună cu surplusurile comerciale şi fluxurile de capital în economia cu cea mai rapidă creştere au contribuit la majorarea rezervelor cu 1.000 miliarde dolari în doi ani.

Analiştii de la Financial Times s-au întreabat "Ce se poate cumpăra cu 3.045 miliarde dolari? " Şi tot ei vin cu răspunsurile. China ar putea cumpăra "principalul" şi dobânda pentru întreaga datorie suverană a Italiei, până în anul 2062, evaluată la 3.031 miliarde dolari.

Citeşte mai multe despre rezervele Chinei pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici