CE solicită României o politică fiscală mai strictă şi reducerea birocraţiei

O politică fiscală mai strictă, pentru menţinerea stabilităţii macroeconomice, reducerea birocraţiei printr-un cadru fiscal clar şi eliminarea "poverilor administrative" în cazul companiilor sunt recomandările transmise Guvernului de Comisia Europeană, pentru sfârşitul acestui an.

16 afișări
Imaginea articolului CE solicită României o politică fiscală mai strictă şi reducerea birocraţiei

CE solicită României o politică fiscală mai strictă şi reducerea birocraţiei (Imagine: Mediafax Foto)

"Evaluarea Comisiei Europene este foarte clară. România trebuie să pună în aplicare programul său de reforme structurale, concentrat în primul rând asupra stabilităţii macroeconomice printr-un control strict al măsurilor fiscale, controlul inflaţiei, reducerea birocraţiei şi eficientizarea administraţiei. De asemenea, este necesară o politică globală la nivelul pieţei muncii coroborată cu reforma educaţiei", a declarat, luni, la Guvern, comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban.

El a arătat totodată că, în opinia CE, Guvernul ar trebui să se concentreze pe două priorităţi până la sfârşitul acestui an, respectiv o politică fiscală mai strictă şi reducerea birocraţiei.

"Pentru a controla nivelul cheltuielilor publice şi a îmbunătăţi calitatea acestora este esenţial ca întreaga administraţie să pună în aplicare un cadru fiscal pe termen mediu, bazat pe programe care să aibă un caracter obligatoriu", a mai spus Orban.

Comisarul european a participat, luni, la o reuniune de lucru privind programul naţional de reformă, condusă de premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici