CE somează România să respecte legislaţia comunitară în domeniul electricităţii şi gazelor

Comisia Europeană (CE) a transmis României o scrisoare de somare pentru nerespectarea legislaţiei comunitare, prima etapă a procedurii de infringement, în domeniul energiei electrice şi gazelor naturale, respectiv împiedicarea accesului consumatorilor la o piaţă energetică liberă şi competitivă.

20 afișări
Imaginea articolului CE somează România să respecte legislaţia comunitară în domeniul electricităţii şi gazelor

CE somează România să respecte legislaţia comunitară în domeniul electricităţii şi gazelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Notificarea vizează posibile încălcări ale unor prevederi ale legislaţiei comunitare pentru piaţa internă a electricităţii şi gazelor şi are ca obiectiv garantarea competiţiei corecte în interesul consumatorului.

CE a trimis scrisori similare altor 24 de state membre ale Uniunii Europene, respectiv Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca. Germania, Estonia, Spania, Finlanda, Franţa, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Slovacia, Suedia şi Marea Britanie.

Aceste state vor primi scrisori de somare, prima fază a procedurii de încălcare a dreptului comunitar, prin care se cere modificarea legislaţiei în domeniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici