Ce spune Christine Lagarde despre scenariul sumbru al stagflaţiei în Europa

Banca Centrală Europeană nu se aşteaptă ca războiul din Ucraina să împingă zona euro în stagflaţie, chiar dacă va creşte inflaţia din cauza preţurilor mai mari la energie şi va împinge în jos creşterea economică, a declarat sâmbătă preşedintele Christine Lagarde.

12283 afișări
Imaginea articolului Ce spune Christine Lagarde despre scenariul sumbru al stagflaţiei în Europa

Ce spune Christine Lagarde despre scenariul sumbru al stagflaţiei în Europa

"Datele primite nu indică un risc material de stagflaţie", a declarat Lagarde într-un interviu acordat Phileleftheros, publicat de Banca Centrală Europeană  pe site-ul său.

Stagflaţia apare atunci când creştere economică este scăzută iar inflaţia este în creştere.

Lagarde a spus că creşterea economică în zona euro ar putea fi de până la 2,3% într-un scenariu sever din cauza războiului din 2022, însă în toate scenariile se aşteaptă ca inflaţia să scadă şi să se stabilizeze la niveluri apropiate de ţinta de 2% a băncii în 2024.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici