Ce spune Stelian Fuia despre o eventuală reducere a TVA la alimente

O eventuală reducere a TVA la alimente poate avea ca efect diminuarea evaziunii, dar nu va duce la scăderea preţului la raft, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul demis al Agriculturii, Stelian Fuia.

613 afișări
Imaginea articolului Ce spune Stelian Fuia despre o eventuală reducere a TVA la alimente

Ce spune Stelian Fuia despre o eventuală reducere a TVA la alimente (Imagine: Shutterstock)

"În primul rând sunt şi informaţii neoficiale că ministrul desemnat al Finanţelor (Florin Georgescu, n.r.) nu este de acord. Ministrul de Finanţe are totdeauna un cuvânt de spus sau ultimul cuvânt pe taxe şi impozite. (...) Poate avea efect în reducea evaziunii, dar nu în scăderea preţului pe raft", a răspuns Fuia, întrebat ce efecte ar avea o scădere a TVA la 9% în cazul produselor de panificaţie.

Fuia a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu ştie dacă Georgescu va fi de acord sau nu cu modificarea TVA la alimente.

"Mă cheamă Stelian Fuia, nu Florin Georgescu. Ministrul de Finanţe se uită întotdeauna în balanţa comercială sau financiară şi ia o decizie. Nu sunt eu în locul lui şi nici nu-mi doresc să fiu", a spus Fuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici