CE: Ucraina acceptă să semneze acordul fără menţiunea scrisă de mână

Guvernul ucrainean a acceptat să semneze din nou acordul care permite reluarea livrărilor de gaze ruseşti către Europa, renunţând la menţiunea scrisă de mână care a determinat Rusia să suspende aplicarea acestuia, a anunţat duminică seara Comisia Europeană.

20 afișări
Imaginea articolului CE: Ucraina acceptă să semneze acordul fără menţiunea scrisă de mână

CE: Ucraina acceptă să semneze acordul fără menţiunea scrisă de mână (Imagine: Mediafax Foto)

După discuţia telefonică avută cu premierul rus, Vladimir Putin, "preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, i-a telefonat premierului ucrainean Iulia Timoşenko şi a obţinut din partea ei separarea celor două documente", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei, Ferran Tarradellas.

El a adăugat că declaraţia ucraineană contestată de Rusia va fi distinctă de textul acordului, care va fi semnat din nou.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, ordonase duminică seară guvernului rus să nu aplice prevederile acordului, afirmând că documentul a devenit nul din cauza unei menţiuni scrise de mână de partea ucraineană.

Citeşte şi:

Medvedev: Acordul privind tranzitul gazelor către Europa este nul

Putin: Acţiunile Ucrainei sunt "inadmisibile"

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici