Cea mai accesibilă destinaţie de călătorie în această vară, din punct de vedere al transportului în comun

  • O lună întreagă de transport nelimitat pentru doar 9,50 dolari în Germania.
  • Aceasta este o ofertă excelentă în orice moment, dar mai ales într-o perioadă de creştere a preţurilor la combustibil, de creştere a preţurilor de închiriere a maşinilor şi de criză mondială a costului vieţii.
  • Cea mai accesibilă destinaţie de călătorie în această vară, dacă ne luăm după transportul în comun, pare să fie Germania.
9737 afișări
Imaginea articolului Cea mai accesibilă destinaţie de călătorie în această vară, din punct de vedere al transportului în comun
Guvernul german a aprobat astăzi crearea unui bilet lunar de 9 euro (9,50 dolari) pentru transportul în comun. Acesta va fi lansat în iunie, exact la timp pentru o călătorie de vară.
 
Cardul poate fi utilizat în întreaga ţară, în transportul local şi regional: trenuri, autobuze şi tramvaie, potrivit presei locale.
 
Cu toate acestea, local înseamnă local, deci nu poate fi folosit pentru servicii de autobuz sau tren pe distanţe lungi. Cu alte cuvinte, trenurile populare IC, EC şi ICE sunt exceptate, deşi puteţi combina o călătorie pe distanţe lungi cu transportul regional acoperit de card. Trenurile marcate RE sunt regionale şi, prin urmare, fac parte din pachet.
 
Oferta va fi valabilă în lunile iunie, iulie şi august, ca parte a unui pachet guvernamental de reducere a consumului de energie, prin stimularea oamenilor să folosească transportul public pentru a se deplasa în această vară. Guvernul a investit 2,5 miliarde de euro (2,6 miliarde de dolari) în acest proiect. Fiecare abonament va fi valabil pentru o lună calendaristică, astfel, dacă îl cumpăraţi pe 14, îl veţi putea folosi doar la sfârşitul lunii.
 
Dar, deşi a fost conceput pentru localnici, turiştii pot cumpăra şi ei abonamentul, potrivit CNN.
 
Compania naţională de căi ferate din Germania, Deutsche Bahn, a adăugat deja abonamentele pe site-ul său. Acestea vor fi puse în vânzare pe 23 mai.
 
Singura problemă: nu se poate face o rezervare de loc cu acest abonament. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici