Cea mai bună investiţie din 2021 nu e nici Bitcoin, nici alte active. SUA: preţurile maşinilor second hand a explodat

Preţurile maşinilor second-hand cresc mai repede decât bitcoin şi alte active, potrivit analistului de piaţă Jim Bianco, citat de CNBC.

25251 afișări
Imaginea articolului Cea mai bună investiţie din 2021 nu e nici Bitcoin, nici alte active. SUA: preţurile maşinilor second hand a explodat

Cea mai bună investiţie din 2021 nu e nici Bitcoin, nici alte active. SUA: preţurile maşinilor second hand a explodat

"Dacă vrei să ştii care este cea mai bună investiţie pe care probabil ai avut-o în 2021, este acea maşină care stă pe aleea ta sau în acel garaj", a declarat preşedintele Bianco Research la emisiunea "Trading Nation" de la CNBC. "Se apreciază mai repede decât piaţa bursieră şi, în ultima vreme, mai repede decât unele criptomonede".

El îşi construieşte analiza pe baza indicelui Manheim al preţurilor maşinilor second-hand, care este conceput pentru a urmări tendinţele preţurilor pe piaţă.

"În ultimele patru luni, preţul lor a crescut cu peste 20%. Nu numai că este mai mult decât indicele S&P, dar în ultimele patru luni este mai mult decât bitcoin", a spus el. "Începând cu 15 decembrie, cel mai recent set de date pe care îl avem, indicele accelerează din ce în ce mai mult".

Bitcoin a crescut cu aproximativ 5% în ultimele patru luni, pe baza închiderii bursiere de joi. S&P 500 a crescut cu 26% până acum în acest an.

Bianco spune că preţurile sunt influenţate de doi factori. Primul este reprezentat de cei care nu-şi mai pot permite o maşină nouă din cauza penuriei de semiconductori.

Kelley Blue Book raportează că preţurile autoturismelor au atins niveluri record. În noiembrie, preţul mediu pentru o maşină nouă era 46.320 de dolari, iar cele second-hand au ajuns la 27.569 de dolari, o creştere de 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Al doilea motiv sunt speculatorii care vor să vândă vehicule.

"Ceea ce vedem în cazul maşinilor second-hand este o goană pentru ca oamenii să le cumpere şi o goană pentru că oamenii să speculeze cu ele", a precizat el. "Cumpăraţi-le acum, pentru că se vor scumpi".

"Are toate semnele revelatoare ale unei bule", a spus Bianco. "Preţurile maşinilor de ocazie ar trebui să fie un activ care se depreciază. Nu ar trebui să crească în preţ. Cu toate acestea, în acest an, preţul lor a crescut cu 49%, poate chiar 50%."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici