Cea mai mare bancă americană de economii caută un cumpărător

Cea mai mare bancă americană de economii şi credit, Washington Mutual, încearcă să găsească un cumpărător după ce a înregistrat pierderi importante ca urmare a crizei din domeniul ipotecar, au declarat surse apropiate negocierilor.

23 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare bancă americană de economii caută un cumpărător

Cea mai mare bancă americană de economii caută un cumpărător (Imagine: Mediafax/AFP)

Banca a angajat grupurile financiare Goldman Sachs şi Morgan Stanley să deruleze o licitaţie, iar potenţialii investitori includ Citigroup, HSBC, JPMorgan Chase şi Wells Fargo, potrivit unei surse.

Preluarea nu este sigură, iar Washington Mutual analizează şi alte opţiuni, a precizat altă sursă.

Reprezentanţii Washington Mutual şi ai celorlalte bănci nominalizate au refuzat să comenteze.

Potrivit analiştilor, vânzarea băncii americane era aşteptată de majoritatea specialiştilor din sectorul financiar.

"Totul este de vânzare în sectorul bancar în această perioadă", a declarat Ralph Cole, manager de portofoliu la compania de administrare a investiţiilor pe piaţa de capital Ferguson Wellman Capital Management.

Bank of America a achiziţionat, luni, pentru 50 miliarde dolari, grupul Merrilll Lynch, care a raportat pierderi de 19,2 miliarde dolari în ultimele patru trimestre.

În plus, Morgan Stanley negociază, potrivit infomaţiilor din presa americană, o posibilă preluare de către banca americană Wachovia.

Washington Mutual a depăşit, miercuri, un obstacol major privind o posibilă preluare, după ce compania de investiţii de capital TPG, cel mai important acţionar al băncii, a acceptat o majorare de capital chiar dacă ar rezulta într-o scădere a participaţiei sale.

Acţiunile Washington Mutual au scăzut cu 94% de la începutul anului, pe fondul crizei din sectorul ipotecar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici