Cea mai mare rafinărie din estul Europei, construită în Bulgaria

Grupul rus Lukoil va construi în colaborare cu compania franceză Tecnip cea mai mare rafinărie din estul Europei, la sediul actualei unităţi de rafinare Neftochim din Burgas, Bulgaria, transmite Novinite.

897 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare rafinărie din estul Europei, construită în Bulgaria

Lukoil (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Lukoil, cea mai mare companie petrolieră privată din Rusia, intenţionează să investească în următorii zece ani circa 25 de miliarde de dolari în unităţi de procesare a petrolului, în Rusia şi în străinătate, a declarat preşedintele Lukoil, Vagit Alekperov.

Contractul cu Tecnip va fi semnat la sfârşitul lunii septembrie.

"Tecnip va avea obligaţia să construiască instalaţia de rafinare în termen de 35 de luni. Unitatea va fi cea mai bună rafinările din Estul Europei", a declarat preşedintele Lukoil, Vagit Alekperov.

Lukoil Neftochim, singura rafinările operaţională din Bulgaria, are o capacitate anuală de procesare de 9,8 milioane tone de petrol.

În 2010, rafinăria a procesat 5,95 milioane tone de ţiţei.

Lukoil deţine în total 10 rafinării, dintre care jumătate în Rusia. Capacitatea totală de rafinare a grupului Lukoil a fost anul trecut de 66 milioane de tone.

Licenţa de operare a rafinăriei din Burgas a fost revocată la sfârşitul lui iulie, pentru că nu au fost instalate până la termenul limită echipamente electronice de măsurare.

Punerea în practică a suspendării licenţei a fost oprită printr-o decizie a unui tribunal administrativ din Sofia, iar rafinăria şi-a reluat activitatea.

Decizia acestui tribunal nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea Administrativă Supremă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici