Cea mai mare tranzacţie de pe piaţa de birouri a căzut: AFI Europe şi Dedeman nu s-au mai înţeles

Cea mai mare tranzacţie de pe piaţa de birouri, dintre grupul israelian Africa Israel şi Dedeman, controlat de antreprenorii locali Dragoş şi Adrian Pavăl, pentru proiectul AFI Park din apropierea mallului AFI Cotroceni, evaluată la peste 164 milioane euro, a căzut. Părţile implicate au decis întreruperea tranzacţiei.

2725 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare tranzacţie de pe piaţa de birouri a căzut: AFI Europe şi Dedeman nu s-au mai înţeles

Cea mai mare tranzacţie de pe piaţa de birouri a căzut: AFI Europe şi Dedeman nu s-au mai înţeles

Iniţial, în data de 25 iulie s-a renunţat la achiziţia clădirilor AFI Park 4-5 în timp ce deal-ul a mers înainte pentru primele trei clădiri, AFI Park 1-3, contra sumei de 90 mil. euro, pentru ca ieri să cadă şi această înţelegere. Mai mult, potrivit datelor din piaţă, vânzarea AFI Park "era ca şi făcută", în contextul în care mai trebuia realizată doar plata celor 90 de milioane de euro.

Tranzacţia, la care s-a lucrat încă din 2015, a fost anunţată în data de 2 iunie anul acesta drept cea mai mare de pe piaţa locală de profil, depăşind ca valoare vânzarea clădirii America House contra sumei de 120 mil. euro în 2007.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici