Cea mai valoroasă companie din lume: Apple, detronat din această poziţie

Apple a renunţat la titlul de cea mai valoroasă companie din lume, după ce temerile investitorilor privind încetinirea dezvoltării au făcut ca acţiunile acesteia să înregistreze cel mai mare declin în indicele Standard&Poor’s 500.

3354 afișări
Imaginea articolului Cea mai valoroasă companie din lume: Apple, detronat din această poziţie

Cea mai valoroasă companie din lume: Apple, detronat din această poziţie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Domnia Apple pe poziţia de lider a luat sfârşit după ce acţiunile au scăzut în acest an cu 17%. Declinul titlurilor a redus capitalizarea de piaţă a Apple la 413,7 miliarde de dolari, sub cea de 416,5 miliarde de dolari a grupului petrolier Exxon Mobil, care ocupă acum locul de cea mai valoroasă companie din lume, transmite Bloomberg.

Schimbarea clasamentului reflectă scăderea încrederii în Apple, care a devenit cea mai valoroasă companie din lume după 15 ani de transformări, dintr-un producător de computere în pragul falimentului într-un lider tehnologic cu poziţie dominantă pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor PC.

Acţiunile Apple s-au depreciat cu 37% de la un nivel record atins în septembrie, din cauza temerilor că dezvoltarea companiei ar putea fi afectată de costurile în creştere şi concurenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici