CEC a reluat creditarea în programul "Prima Casă". Vezi aici care sunt dobânzile

CEC Bank a reluat, luni, acordarea creditelor ipotecare în programul "Prima Casă" şi practică pentru primul trimestru o dobândă de 4,7% pentru finanţările în euro şi 8,87% pentru împrumuturile în lei, cu o perioadă de graţie (doar plata dobânzii) de până la 180 de zile, a anunţat banca.

71 afișări
Imaginea articolului CEC a reluat creditarea în programul "Prima Casă". Vezi aici care sunt dobânzile

CEC a reluat luni creditarea în programul "Prima Casă" (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Rata dobânzii se va modifica trimestrial, pe toata durata contractului, în functie de variaţia dobânzii de baza ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) la 3 luni sau EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni, la datele de 1 ianuarie, 1 aprilie, 1 iulie si 1 octombrie. Marja fixă aplicată de bancă este de 1,9 puncte procentuale la creditele în lei şi 4 puncte procentuale la creditele în valută.

Până la 1 aprilie 2010, dobânda anuală practicată la acest produs este de 8,87% pentru lei, respectiv 4,7% pentru euro, se arată într-un comunicat al băncii remis MEDIAFAX.

Vârsta maximă la data rambursării integrale a creditului este de 80 de ani, iar maturitatea se poate întinde pe cel mult de 30 de ani.

În cea de-a doua fază a programului "Prima Casă", CEC Bank a primit de la Fondul de Grantare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii un plafon de garanţii de 21,5 milioane de euro.

"Actualul produs CEC Bank, ajustat conform noilor prevederi ale programului «Prima Casa», va fi distribuit prin toata reţeaua CEC Bank, de 1.320 unităţi teritoriale, cu acoperire la nivel naţional, toate având atribuţii privind colectarea documentaţiei specifice de creditare şi punerea la dispoziţia clienţilor a finanţărilor aprobate", se menţionează în comunicat.

Creditele prin "Prima Casă" au o rată a dobânzii EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici