CEC Bank a acordat de la 1 iunie credite agricole de 52 milioane de lei

CEC Bank a acordat, de la 1 iunie până în prezent, 32 de credite şi scrisori de garanţie pentru sectorul agricol, în valoare totală de 52 milioane de lei, a declarat, joi, preşedintele instituţiei de credit, Radu Gheţea.

34 afișări
Imaginea articolului CEC Bank a acordat de la 1 iunie credite agricole de 52 milioane de lei

CEC Bank a acordat de la 1 iunie credite agricole de 52 milioane de lei (Imagine: Radu Tuta/Mediafax Foto)

"De la 1 iunie am luat decizia să deschidem în toate sucursalele noastre un birou destinat fondurilor europene, iar rezultatele acestei măsuri deja se văd", a spus Gheţea la seminarul Mediafax Talks about Romanian Agriculture.

El a adăugat că tot de la 1 iunie CEC Bank are în lucru 230 de proiecte pentru accesarea fondurilor europene din agricultură, cu o valoare totală de 382 milioane de lei.

"Nu toate băncile din România sunt dispuse să acorde credite aşa cum am făcut-o noi, acordând credite chiar şi de 87 de lei. Au fost însă de-a lungul timpului şi proiecte de câteva milioane de euro", a afirmat reprezentantul CEC Bank.

Gheţea a mai spus că de la lansarea accesării fondurilor europene şi până în prezent, CEC a acordat peste 22.500 de credite pentrru sectorul agricol, cea mai mare parte fiind în domeniul zootehniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici