CEC Bank obţine pentru prima dată un rating din partea Fitch Ratings

CEC Bank obţine pentru prima dată un rating din partea Fitch Ratings – una dintre agenţiile internaţionale de profil de top. În urma evaluării, CEC Bank a obţinut ratingul de emitent BB.

581 afișări
Imaginea articolului CEC Bank obţine pentru prima dată un rating din partea Fitch Ratings

CEC Bank obţine pentru prima dată un rating din partea Fitch Ratings

”Obţinerea ratingului Fitch este un semnal că banca are un profil financiar solid şi se conformează bunelor practici de guvernanţă corporativă şi transparenţă. Ratingul din partea unei agenţii internaţionale este un pas necesar, în contextul în care CEC Bank are în plan accesarea pieţelor de capital prin emisiuni de obligaţiuni subordonate. Vrem să ne diversificăm sursele de finanţare pentru a susţine creşterea şi consolidarea poziţiei pe piaţă şi credem că instrumentele pe care le vom lansa vor crea noi oportunităţi pentru investitori”, declară Bogdan Neacşu, Director General al CEC Bank.

CEC Bank a demarat un amplu program de modernizare şi transformare în 2019. În ultimii 3 ani, banca a reuşit să-şi majoreze cota de piaţă – de la 6,50% în 2018 la 7,9% la sfârşitul lui 2021 şi a înregistrat o creştere de 72% a activelor bancare. Totodată, profiturile băncii au crescut la niveluri record – de peste 350 de milioane de lei anual în perioada 2019-2021.

Ratingul CEC Bank reflectă poziţia financiară solidă, nivelul bun de lichiditate şi modelul de afaceri sustenabil, în condiţiile în care banca îşi susţine activitatea în principal pe baza surselor atrase de la clienţii nebancari şi are cea mai mare reţea teritorială din ţară, cu o pondere de peste 25% în totalul unităţilor bancare din România.

Banca este angajată într-o serie de proiecte de investiţii şi informatizare care urmăresc consolidarea modelului de afaceri hibrid lansat în 2019, prin care produsele şi serviciile CEC Bank sunt disponibile atât prin intermediul reţelei fizice, cât şi online. CEC Bank a fost printre primele bănci din România care şi-au digitalizat produsele bancare: conturile şi creditele negarantate pot fi contractate 100% online de către persoanele fizice şi, în ultimul an, oferta digitală a fost extinsă şi la nivelul IMM-urilor – cu pachete de cont bancar şi scrisori de garanţie ce pot fi contractate de la distanţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici