CEC Bank va efectua ajustări ale dobânzilor la depozite şi credite

CEC Bank va efectua în perioada imediat următoare, probabil, ajustări ale dobânzilor, atât pentru depozite, cât şi pentru împrumuturi, a declarat, miercuri, preşedintele instituţiei de credit, Radu Graţian Gheţea.

128 afișări
Imaginea articolului CEC Bank va efectua ajustări ale dobânzilor la depozite şi credite

CEC Bank va efectua ajustări ale dobânzilor la depozite şi credite (Imagine: Mediafax Foto)

"Probabil că vom face nişte mici ajustări la dobânzile pentru depozite şi credite în perioada următoare, dar nu foarte importante. Mergem în continuare cu dobânzi echilibrate, pe linia de stabilitate şi soliditate", a spus Gheţea, după semnarea contractului de credit sindicalizat, în valoare de 121 milioane de lei, acordat de CEC Bank şi Alpha Bank România complexului energetic Craiova.

El a arătat că banca nu a stabilit deocamdată cu cât vor fi modificate dobânzile.

"În prezent, noi atragem depozite cu dobândă de 9,25% şi plasăm credite cu 11,25%, la care adăugăm marja de profit şi risc", a afirmat Gheţea.

În ceea ce priveşte portofoliul de credite, Gheţea a menţionat că împrumuturile pentru agricultură şi IMM-uri reprezintă două treimi din totalul portofoliului pentru companii, restul de o treime revenind finanţării programelor statului.

El a menţionat că banca are o atenţie sporită asupra clienţilor, arătând că mai există şi cazuri în care un client vine să discute o reeşalonare a creditului din cauza dificultăţilor financiare.

"Reuşim să ţinem foarte bine în mână portofoliul de credite şi putem să urmărim tot ce se întâmplă, pentru că avem un număr mare de salariaţi", a spus Gheţea.

El a adăugat că banca pe care o conduce are lichidităţi foarte mari, respectiv activitatea de creditare reprezintă 75% din totalul depozitelor, iar circa 20% din lichidităţi sunt plasate în titluri de stat.

Gheţea a menţionat că ritmul de intrare a creditelor în stadiu de neperformanţă a rămas neschimbat, la 1,63%.

Preşedintele CEC Bank a arătat că instituţia de credit va începe o activitate similară celei din primăvară, de când oferă finanţare agricultorilor care primesc subvenţii la hectar din partea statului. "Pentru campania de primăvară am reuşit să strângem toţi banii pe care i-am plasat, ceea ce este un eveniment foarte fericit, dacă vorbim de agricultură", a mai spus Gheţea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici