Cefin Real Estate amână proiecte imobiliare din cauza problemelor de finanţare

Cefin Real Estate Asset Management, dezvoltatorul imobiliar al Cefin Holding, va amâna proiectele imobiliare pe care încă nu le-a început, din cauza dificultăţilor de finanţare, însă construcţiile în lucru vor fi terminate la timp, a declarat directorul executiv al Cefin Holding, Stefano Albarosa.

444 afișări
Imaginea articolului Cefin Real Estate amână proiecte imobiliare din cauza problemelor de finanţare

Cefin Real Estate amână proiecte imobiliare din cauza problemelor de finanţare (Imagine: Mediafax Foto)

El a menţionat că vor fi amânate un proiect din zona bulevardului Barbu Văcărescu din Capitală, dezvoltat împreună cu partenerul Europolis, şi o investiţie în Târgu Mureş.

Primul proiect, în valoare totală de 240 de milioane de euro, vizează construirea unui complex care include spaţii pentru birouri, un hotel şi apartamente, într-un ansamblu care include şi cea mai înaltă clădire din Bucuresti, de 36 de etaje. Finalizarea lucrărilor era prevăzută pentru anul 2011.

Cea de-a doua investiţie, din Târgu Mures, presupune dezvoltarea unui complex comercial şi a unui ansamblu rezidenţial.

"Pentru proiectul din Barbu Văcărescu ne aşteptăm să primim toate avizele până la sfârşitul anului şi vom ţine investiţia în stand-by pâna vom obţine finanţare avantajoasă. Toate proiectele noastre care au fost începute vor fi finalizate conform planului. Pe cele la care nu am început să lucrăm le vom amâna. Nu se pune problema renunţării definiv la ele", a afirmat Albarosa.

Oficialul Cefin a afirmat că nu se aşteaptă ca în România să crească numărul de şomeri din cauza crizei economico-financiare şi a precizat că sectorul imobiliar este sigur pe termen mediu şi lung.

"Am participat recent la un seminar pe tema pieţei imobiliare. Au fost două concluzii pe care le-am desprins. Prima este aceea că până acum 12 luni plana o incertitudine pozitivă în acest sector, iar acum avem o incertitudine negativă. (...) Al doilea lucru este că toată lumea privea şi numea riscurile pe termen scurt, fără a pune la îndoială evoluţia pozitivă într-un interval de timp mediu şi lung. (...) Nu cred că în România vor avea loc mişcări sociale, în sensul că nu vor exista sute de mii de şomeri, chiar şi dacă se întâmplă cel mai pesimist scenariu, acela de recesiune, aşa cum estimează unele agenţii de rating", a declarat Albarosa.

Acesta a spus că are încredere în estimările BNR pentru 2009, care prevăd o creştere economică de 3-6%. Anul trecut, România a înregistrat creştere economică de 6%, faţă de 7,9% în 2006. Creşterea economică din primele nouă luni ale acestui an s-a accelerat cu 3,1 puncte procentuale comparativ cu ritmul din ianuarie-septembrie 2007, ajungând la la 8,9%.

"Am încredere în previziunile făcute de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. El a fost întotdeauna foarte fiabil. Poţi să fii supărat pe el pentru ce spune sau poţi să-l iubeşti pentru asta, însă nu poţi pune la îndoială precizia estimărilor lui", a afirmat Albarosa.

Potrivit acestuia, sectorul imobiliar este mai uşor de împins spre progres decât altele.

"Orice guvern care vrea creştere economică mobilizează sectorul construcţiilor, deoarece acesta angrenează foarte multă forţă de muncă şi multe firme, de la mici la mari, iar la capitolul construcţiilor potenţialul României este mare", a spus şeful Cefin.

Cefin Holding este o companie italiană, înregistrata în Luxemburg, care şi-a început activitatea în România în 1995, ca dealer Iveco la Bucureşti.

În cadrul Cefin Holding activează atât divizia de imobiliare Cefin Real Estate Asset Management, cât şi o divizie specializată în servicii integrate pentru transporturi, Cefin România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici